Körkompaniets logotyp

Körmaraton 2013

Den trettonde upplagan av KÖRMARATON blev på kulturnatten till en mycket lyckad anrättning med över tusen körälskande personer i publiken och bortåt femhundra entusiastiska sångare på podiet. Det är inte illa! Under fliken bilder kan du se vilka som var där.

Denna gång höll vi hus i Renströmmens lokaler på Drottninggatan - efter att våra tidigare hemvister i både Hörsalen och Skandiateatern stängt - och det visade sig att dessa lokaler mycket väl fyllde de behov vi i KÖRKOMPANIET har för detta event. Kanske inte Hörsalens goda vokalakustik eller Skandiateatern närhet, men ändå.

Önskar rikta ett stort och varmt tack till alla medverkande körer. Det är ni som är KÖRKOMPANIET och som agerar välklingande ambassadörer för vokalmusiken i Norrköping.

Ett stort tack även till produktionsgruppen Heléne Björk och Anna-Karin Hjärtström, utan er helhjärtade insats skulle det hela inte fungera. Varmt tack även till Olof Lilja som både konferenciér och solist under maran. Samma sak gäller alla frivilliga funktionärer, vad gjorde vi utan er? Ett jättestort tack till er alla: Mats Engberg, Cajsa Engström, Marie Engström, Patrik Ernfridsson, Ann Eriksson, Lars Eriksson, Ola Hjärtström, Anna Kristensson, Karin Kristensson, Peter Kristensson, Linnea Landberg, Per Samuelson och Petra Wetterström.

Nu ska vi utvärdera denna mara, men jag kan redan nu avslöja att vi har nya spännande idéer på gång inför nästa års upplaga. Vänta bara!

vi hörs..
Michael Bruze
Ordf. i KÖRKOMPANIET

Bilder från Körmaraton 2013

Dags för Körmaraton

Nu är det dags för årets vokala höjdare igen, 19 körer på raken i ett mäktigt Körmaraton. Efter det att både Hörsalen och Skandiateatern stängt, har vi nu hittat till Renströmmen, Drottninggatan 1.

På Kulturnatten drar vi igång vår mara. Redan före klockan fem står den första kören på scen, därefter avlöser ensemblerna varandra i ett prunkande radband. Femton minuter var blir det ända fram till halv tio på kvällen. Flera av körerna medverkar i maran för första gången.

Vi i Körkompaniet vill hälsa dig välkommen till detta numera traditionella, välbesökta och mycket omtyckta event. Konferenciererna Olof Lilja och Michael Bruze lotsar publiken genom kvällen i ett välklingande vokalt landskap.

Entre: 20 kronor.

Detta är cirkatiderna för respektive kör (med reservation för justeringar):

16.45 Solrosorna
17.00 ViN-kören
17.30 KFUM-kören
17.45 D´accord
18.00 Fenixkören
18.15 Körverket
18.30 Vikbokören
18.45 Korskyrkans gospel
19.00 Damkören
19.15 Novakören
19.30 Ja-Ja-Män
19.45 Bel Cantokören
20.00 Kör de Vux
20.15 Musikaliska Sällskapets Kammarkör
20.30 S:t Johannes gospel
20.45 SKÖN
21.00 S:t Johannes Vocalensemble
21.15 The Nostalgeeks

Körkompaniet
Buntmakargatan 11, 602 23 Norrköping
telefon: 011-10 70 16
e-post: info@korkompaniet.se
© 1999-2014 Körkompaniet
Producerad av PK Media